Paine cu fructe uscate - BARMBRACK

Fructele se pun la inmuiat in ceaiul fierbinte pentru cel putin 1 ora, de preferat peste noapte. Vasul se acopera cu film alimentar Dimineata se pun l

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Paine cu fructe uscate - BARMBRACK

Ingrediente

  • infuzie din 2 pliculete de ceai englezesc si 300 ml apa fierbinte
  • 350 g fructe uscate
  • 500 g faina
  • 240 ml lapte
  • 1 ling zahar
  • 50 g drojdie
  • 25 g zahar brun
  • 75 g unt nesarat
  • sare
  • 1 ou batut
  • 1 lingurita mixed spice

Mod de preparare

Fructele se pun la inmuiat in ceaiul fierbinte pentru cel putin 1 ora, de preferat peste noapte. Vasul se acopera cu film alimentar

Dimineata se pun la scurs, dupa care pucedem la prepararea aluatului.

Din 50 g drojdie, o lingura zahar, 50 g faina si lapte se face o maia care se lasa la crescut 15 - 20 min.

Untul se topeste, laptele se incalzeste si oul se bate un pic cu furculita.

Si din toate ingredientele ramase + maiaua crescuta se face un aluat, care mai apoi se pune la crescut intr-un vas uns cu ulei, vreme de 1 ceas.

Se rastoarna aluatul pe o planseta unsa cu ulei, sau presarata cu faina, si se intinde cu mainile.

Se pun fructele in mijloc, se aduna aluatul in jurul lor si se framanta usor, in incercarea de a repartiza fructele cat mai uniform.

Se pune intr-o tava tapetata si se mai lasa la loc caldut inca o ora, pana ajunge la marginea vasului.

Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 160 grade 30 minute in tava...apoi se scoate din tava si se mai lasa 20 minute direct pe gratar.

Intre timp se prepara o glazura din 1 lingurita mixed spice, 2 ling zahar demerara si 50 g unt.

Se scoate painea din cuptor, se pune pe un gratar si deasupra se toarna glazura.
Pofta buna!

Reteta Paine cu fructe uscate - BARMBRACK a fost propusa de alpha pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine artizanala ,

Paine italiana cu coaja crocanta ,

Painici cu branza (Pão de Queijo)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Pâinici cu brânză
Bucataras.RO

Pâinici cu brânză

O nouă provocare, să folosesc îndulcitor SugarGreen în loc de zahăr ;) Super fain că nu trebuiesc modificate...

Pâinici cu brânză
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!