Paine cu patrunjel uscat

Paine cu patrunjel uscat este o reteta delicioasa de paine pentru care aveti nevoie de faina,drojdie, patrunjel,ulei, sare si zahar

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Paine cu patrunjel uscat

Ingrediente

  • 230 ml apa
  • 390 g faina
  • 1 ½ lingurita drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • Patrunjel uscat

Mod de preparare

Pentru masina de paine:

In cuva masinii se pune apa,uleiul si sare;deasupra se pune faina,pe margini se distribuie zaharul,iar in mijloc se face o gaura in faina si se pune drojdia(aceasta nu trebuie sa intre in contact cu sarea deoarece influenteaza procesul de crestere).Maina se porneste pe programul 1,de baza,si incepe framantarea.Cand se aude un semnal sonor se adauga patrunjelul si inchide repede capacul.Cand painea este coapta,se lasa 5 minute in vas,apoi se scoate cu grija.Se inveleste intr-un prosop umed.

Manual:

Intr-un castron se pune faina amestecata cu drojdia si zaharul;se adauga treptat apa calduta si uleiul pana obtinem un aluat neted.Acesta se acopera cu un prosop si se lasa la dospit,intr-un loc cald,pana isi dubleaza volumul.Aluatul se rastoarna pe masa de lucru si se incorporeaza patrunjelul.Se modeleaza si se pune intr-o tava de paine.Se lasa din nou la dospit,apoi se introduce in cuptorul preincalzit pana se rumeneste.


Paine se serveste cu orice.Se poate folosi la sandviciuri, tartine sau langa un fel principal
Particip la concursul de pe culinar.ro „Bucate româneşti pentru zile când posteşti!” realizat în parteneriat cu www.tupperware.ro si Editura All si pe Facebook am nickname-ul Dianu Andreea
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Gogosi cu branza
Bucataras.RO

Gogosi cu branza

Ca la bucatarasi acasa

Gogosi cu branza
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!