Se pune faina intr-un castron mai mare si se amesteca cu sarea. Drojdia nu trebuie sa intre in contact direct cu sarea. In mijlocul castronului se fac
Se pune faina intr-un castron mai mare si se amesteca cu sarea. Drojdia nu trebuie sa intre in contact direct cu sarea. In mijlocul castronului se face o adancitura in care se pune drojdia, zaharul, uleiul.
Se pune apa treptat si se amesteca acolo in centru ca sa se dizolve drojdia. Se framanta cam 10 minute si dupa aceea se lasa la crescut o ora. Asa arata dupa ce a crescut.
Se pune coca intr-o tava pe fundul careia am presarat putina faina. Se lasa sa mai creasca din nou vreo 10 minute si dupa aceea o crestam.
Painea de casa se pune la copt in cuptorul incins bine si se coace aproximativ o ora la foc mare. Asa arata la final o paine de casa care familiei mele ii place foarte mult.
Inainte de coacere se pune si susan cine vrea si are acasa
Taiem pe felii si servim in cos de paine.
Alte retete recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii