Intr-un vas mic se pune 50 ml de apa, la fiert, apoi se adauga 2 linguri de faina, amestecand continuu pana se ingroasa, se ia de pe foc si se lasa la
Intr-un vas mic se pune 50 ml de apa, la fiert, apoi se adauga 2 linguri de faina, amestecand continuu pana se ingroasa, se ia de pe foc si se lasa la racit. Restul de faina se pune intr-un vas mare impreuna cu drojdia, putina sare si compozitia de faina ingrosata. Se framanta bine cu apa calduta pana ce aluatul nu se mai lipeste de mana. Daca doriti se poate adauga si o lingura de ulei. Se lasa la dospit aproximativ o ora cu un praf de faina deasupra, acoperit cu un prosop, la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul. Se rastoarna intr-o tava unsa cu putin ulei, si se da la cuptor, la foc mic pana se coace. Cand painea este coapta, trebuie sa sune „a gol”, la lovire.
Dupa ce se scoate din cuptor, se unge cu putina apa rece, se acopera cu doua prosoape de bucatarie si se lasa la racit, la temperatura camerei.
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeVegane...si irezistibile!
Prajiturele cu cocos si lamaieIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii