Painea cu faina integrala este o paine sanatoasa si poate fi facuta usor in casa, in orice tip de cuptor. Este atat de simplu de preparat ca nu-ti va veni sa crezi, astfel vei avea o paine de casa delicioasa.
Intr-un vas amestecam toate ingredientele si omogenizam fara sa framantam. Punem compozitia intr-un vas incapator, acoperim cu folie alimentara de plastic si lasam la frigider minim 12h, se poate lasa si 36h. Aluatul este unul foarte umed, nu fiti tentati sa mai adaugati faina.
Dupa timpul petrecut la frigider, se rastoarna aluatul pe blatul bine infainat si cu mainile pudrate bine cu faina aplatizam si apoi impaturim in 4 si lasam la dospit la cald timp de 1h cu partea impaturita in jos. Din pacate lipsa de timp a facut ca pozele din etapele intermediare sa lipseasca, pentru mai multe detalii urmariti linkul catre reteta de unde m-am inspirat. Din o parte de aluat am facut 2 pizza, una de 38cm diametru si alta de 30cm diametru, de restul paine.
Incingem cuptorul la maxim, punem aluatul intr-un vas cu capac si punem la copt cu capacul pus timp de 30min si apoi scoatem capacul si lasam la cuptor pana se rumeneste frumos.
Atentie sa folosit in vas cu capac incapator pentru ca painea creste atat pe orizontala cat si pe verticala. Painea fara framantare din faina integrala se taie cand se raceste daca va puteti abtine. Noi am mancat aproape jumatate calda fiind.
Pofta buna!
Sursa acestui articol este blogul culinar http://mancare-bebe.blogspot.com
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaNumai cand imi amintesc de tocanita taraneasca de cartofi, a mamei, preparata cu carne de porc de la oala cu untura, salivez....
Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumatIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii