Painea Floare este o reteta de paine de casa minunata, usor de preparat. Si tu poti sa faci o paine in forma de floare daca urmaresti reteta culinara in imagini.
Drojdia se freaca cu zaharul si apoi se amesteca cu laptele caldut. Se lasa 10 minute deoparte, pana se umfla. Se adauga apoi faina, ouale, sarea, zaharul, 125 ml ulei si se framanta bine un aluat neted si nelipicios. Aluatul se lasa la dospit, acoperit cu o folie, 30 minute sau pana cand isi dubleaza volumul. Se scoate pe masa de lucru si se formeaza un sul care se taie in jumatate, apoi se mai taie coltul unei jumatati. Partea mijlocie si cea mica se acopera cu folie, iar din partea mai mare se imparte in 5 bile egale.
Bilele se intind cu sucitorul ca sa formeze niste discuri care se suprapun. Fiecare disc se unge cu o lingura de ulei de masline inainte sa fie acoperit de un alt disc. Ultimul disc se intinde mai mult astfel ca marginile sale sa intre sub baza celorlalte. Acesta nu se mai unge cu ulei.
Aluatul se pune in mijlocul unei tavi ce a fost in prealabil unsa si tapetata cu faina si se fac patru taieturi transversale in aluat, lasandu-se marginea netaiata. Partile taiate se aduc inspre exterior. Partea mijlocie de aluat se imparte acum tot in 5 bucati egale, care la fel, se intind in discuri, ce se suprapun, unse cu ulei de masline, apoi se aseaza in mijlocul coroanei, se cresteaza la fel, avand grija insa ca acum taieturile sa nu se suprapuna cu cele anterioare, colturile care se aduc acum spre exterior sa ocupe spatiile libere din coroana. Partile taiate se aduc inspre exterior. Partea mijlocie de aluat se imparte acum tot in 5 bucati egale, care la fel, se intind in discuri, ce se suprapun, unse cu ulei de masline, apoi se aseaza in mijlocul coroanei, se cresteaza la fel, avand grija insa ca acum taieturile sa nu se suprapuna cu cele anterioare, colturile care se aduc acum spre exterior sa ocupe spatiile libere din coroana. Din partea mai mica de aluat se formeaza o bila care se aseaza in interiorul celei de-a doua coroane.
Painea se unge cu galbenus de ou batut cu putin lapte, se decoreaza cu seminte si se da la cuptorul preincalzit la 200 timp de 20 minute, poi temperatura se reduce la 180 grade si se mai lasa 30 minute, daca este nevoie, ca sa nu se rumeneasca prea tare painea se acopera acum cu o folie de aluminiu.
Painea Floare se mananca cu orice fel de mancare ce necesita paine.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPe linga ciorba am mai facut o portie de pizza de asta data cu miez de lapte pe linga toate celelalte bunatati :buna tare...
Pizza cu muschi file de porc,salam,carnat si miez de lapteIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii