Paine

Reteta Paine Floare

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Cum se face Painea cu faina integrala"
 
Painea Floare este o reteta de paine de casa minunata, usor de preparat. Si tu poti sa faci o paine in forma de floare daca urmaresti reteta culinara in imagini.

ingrediente

   700 gr faina
   40 gr drojdie proaspata
   250 ml lapte
   125 ml ulei
   2 oua
   1 lingura de zahar
   2 lingurite sare
   8 linguri ulei de masline (in original e data margarina topita)
   1 galbenus (pentru uns)
   seminte de susan si mac/chimion (pentru decorat)

mod de preparare

Drojdia se freaca cu zaharul si apoi se amesteca cu laptele caldut. Se lasa 10 minute deoparte, pana se umfla. Se adauga apoi faina, ouale, sarea, zaharul, 125 ml ulei si se framanta bine un aluat neted si nelipicios. Aluatul se lasa la dospit, acoperit cu o folie, 30 minute sau pana cand isi dubleaza volumul. Se scoate pe masa de lucru si se formeaza un sul care se taie in jumatate, apoi se mai taie coltul unei jumatati. Partea mijlocie si cea mica se acopera cu folie, iar din partea mai mare se imparte in 5 bile egale.




Bilele se intind cu sucitorul ca sa formeze niste discuri care se suprapun. Fiecare disc se unge cu o lingura de ulei de masline inainte sa fie acoperit de un alt disc. Ultimul disc se intinde mai mult astfel ca marginile sale sa intre sub baza celorlalte. Acesta nu se mai unge cu ulei.

Aluatul se pune in mijlocul unei tavi ce a fost in prealabil unsa si tapetata cu faina si se fac patru taieturi transversale in aluat, lasandu-se marginea netaiata. Partile taiate se aduc inspre exterior. Partea mijlocie de aluat se imparte acum tot in 5 bucati egale, care la fel, se intind in discuri, ce se suprapun, unse cu ulei de masline, apoi se aseaza in mijlocul coroanei, se cresteaza la fel, avand grija insa ca acum taieturile sa nu se suprapuna cu cele anterioare, colturile care se aduc acum spre exterior sa ocupe spatiile libere din coroana. Partile taiate se aduc inspre exterior. Partea mijlocie de aluat se imparte acum tot in 5 bucati egale, care la fel, se intind in discuri, ce se suprapun, unse cu ulei de masline, apoi se aseaza in mijlocul coroanei, se cresteaza la fel, avand grija insa ca acum taieturile sa nu se suprapuna cu cele anterioare, colturile care se aduc acum spre exterior sa ocupe spatiile libere din coroana. Din partea mai mica de aluat se formeaza o bila care se aseaza in interiorul celei de-a doua coroane.




Painea se unge cu galbenus de ou batut cu putin lapte, se decoreaza cu seminte si se da la cuptorul preincalzit la 200 timp de 20 minute, poi temperatura se reduce la 180 grade si se mai lasa 30 minute, daca este nevoie, ca sa nu se rumeneasca prea tare painea se acopera acum cu o folie de aluminiu.


Painea Floare se mananca cu orice fel de mancare ce necesita paine.

Incearca si Panini negre cu ciuperci si verdeturi uscate
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Floare" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paine

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.