Se amesteca 400 g faina cu 2,8 dl apa rece, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, pe tabla de framantat, apoi acoperim coca cu un servetel s
mod de preparare
Se amesteca 400 g faina cu 2,8 dl apa rece, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, pe tabla de framantat, apoi acoperim coca cu un servetel si il punem la dospit, la rece. A doua zi, punem peste coca 700 g faina Graham la temperatura camerei, 2 lingurite de sare, 1 lingurita de chimion macinat, 1 lingurita de zahar brun, 3,8 dl apa calduta si prelucram foarte bine pana coca face basici. Coca crescuta de cel putin 2 ori se intinde pe tabla presarata cu un strat subtire de faina. Coca in forma de paine, se pune intr-o cratita nesmaltuita, si, in prealabil, umezita minim 1/4 de ora in apa pana o acopera, apoi unsa cu ulei, acoperita si o mai dospim aprox. 1 ora. Dupa a doua dospire, ungem coca, deasupra, cu apa calduta apoi o presaram cu seminte de susan sau de in. apoi coacem la foc iute timp de 15 minute de la aprinderea cuptorului, punand dedesupt o cratita metalica cu apa fierbinte, apoi pe foc moale inca 1 ora si 45 minute. La urma, rasturnam painea de aprox. 1,5 kg pe un gratar pliabil de masa si o lasam sa se raceasca.
Alte
retete mancare recomandate
Placinta cu spanac
Rulada ciuperci
Foietaj
Incearca si Paine in ghiveci
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Graham" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paine
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe