Am dizolvat drojdia cu mierea si apoi diluat cu apa calduta apoi am amestecat cu fainurile cernute impreuna cu sarea. Am lasat KA-ul sa framante ~6 mi
Am dizolvat drojdia cu mierea si apoi diluat cu apa calduta apoi am amestecat cu fainurile cernute impreuna cu sarea.
Am lasat KA-ul sa framante ~6 minute apoi am lasat aluatul la crescut, intr-un vas uns cu ulei o ora (pana-si dubleaza volumul):
Am rasturnat pe masa de lucru, am mai framantat putin, apoi am impartit aluatul in 2.
Dintr-o parte am intins un rulou lung si subtire, din care am format o serpentina, apoi am adus marginea neserpuitapeste serpentina si am fixat capatul dedesubt.
Am uns cu apa si am trecut prin susan. Am lasat la crescut 1 ora, apoi am copt-o la 210 gradeC pentru 15 minute, scazand temperature la 190-200 gradeC si am continuat coacerea pentru inca 15 minute (daca mai e nevoie, se muta pe gratar si se mai coace alte 15-20 minute-a mea a fost gata).
Pofta buna!
Reteta Paine siciliana a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Alte retete de paine: Paine simpla
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloO reteta rapida, un aluat fraged si multa savoare.
Tarta sarata cu rosii si masline1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...
Biscuiti marmorati
Comentarii