Laptele, apa, uleiul si sarea se pun intr-o craticioara la incalzit. -> Nu trebuie sa clocoteasca, ci doar sa se infierbante.
Intr-un castron se pune tapioca, iar peste ea se toarna amestecul precedent (fierbinte) si se amesteca repede si bine pana se aduna totul intr-un aluat. Se lasa sa se racoreasca aprox. 5 min. dupa care se adauga oul batut, amestecat cu parmezanul. Se amesteca bine pana cand cele 2 compozitii s-au omogenizat. Apoi se framanta bine (5~6 minute). Rezulta un aluat foarte elastic si nelipicios.
Acesta se imparte in 16 bucati care se modeleaza in forma de bila si se aseaza apoi in tava (cu hartie de copt). Painicile se coc in cuptorul preincalzit la temp. medie (180°C) timp de 20 min. Se scot pe un gratar si se lasa sa se racoreasca putin. Se pot servi atat calde cat si reci (...daca mai apuca sa se raceasca ). Si o "sectiune" calda - nu stiu daca se poate vedea cat este de ... elastica
Pofta buna! Reteta Painici cu branza (Pao de Queijo) a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe