Paine

Reteta culinara Pasca moldoveneasca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:40m 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pasca fara aluat cu ciocolata"
 
Pasca moldoveneasca are aluat fraged, umplutura de branza cu stafide. Este o reteta de pasca ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Pasti.

ingrediente

Aluat:
   100g unt
   100g zahar
   100g smantana
   2 galbenusuri
   un varf de sare
   Drojdie un sfert dintr un pachetel de 25 de grame
   250300g faina
Umplutura de branza:
   200g unt
   200g zahar pudra
   9 galbenusuri
   1kg branza de vaci
   1 plic zahar vanilat
   coaja rasa de lamaie si portocala
   9 albusuri + 100g zahar pudra + 2 linguri faina

mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat se amesteca pana se obtine aluatul fraged, se opreste putin din el pentru impletitura de final iar restul se intinde intr-o foaie.




Foaia de aluat pentru pasca se intinde (si pe pereti) intr-o forma rotunda cu diametrul de 30c, unsa si tapetata cu faina.




Pentru umplutura:




untul se freaca cu zaharul pana devine spuma. Apoi se adauga cele 9 galbenusuri pe rand, amestecand bine dupa fiecare.




Branza de vaci se mixeaza cu blenderul sau se trece prin sita. Apoi se adauga si coaja de lamaie si portocala, stafidele si zaharul vanilat.




Albusurile se bat spuma cu cele 100g zahar si cele 2 linguri de faina, dupa care se adauga compozitiei de branza amestecand usor.




Se toarna amestecul de branza in tava, se impleteste aluatul ramas si se aseaza in forma de cruce la mijloc, se unge cu galbenus si se da tava cu pasca la cuptor la 160 de grade pentru aproximativ o ora.




reteta de pasca moldoveneasca a fost propusa de Cerra pe forum culinar.


Lasati pasca moldoveneasca sa se raceasca dupa care poate fi servita.

Incearca si Paine facuta in casa
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca moldoveneasca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paine

Recomandari electrocasnice

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite