Preparam o baza de aluat de paine clasic cu drojdie pe care il intindem intr-o tava, il ungem cu smantana, il presaram cu cubulete de slanina si cu ce
Preparam o baza de aluat de paine clasic cu drojdie pe care il intindem intr-o tava, il ungem cu smantana, il presaram cu cubulete de slanina si cu ceapa calita si il punem la cuptor.
Punem faina intr-un vas si sfaramam drojdia in mijloc. Turnam deasupra apa calduta, adaugam sarea si lasam sa stea jumatate de ora.
Framantam si impartim aluatul in 2 parti, le ungem cu ulei deasupra si le lasam o ora la dospit.
Apoi formam cate un aluat plat si rotund si coacem la cuptorul preincalzit.
Condimentam dupa gust.
Alte retete culinare recomandate
Clatite
Placinta
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataPrimavara intra in vietile nostre cu pasi timizi se pare, sa o primim cu bratele deschise. Este 1 Martie si v-am adus un...
Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilieIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii