Batoane cu unt

Pufoase, rumene, frumoase, gustoase. La micul dejun, pentru pachetul scolarului, acompaniate de un pahar cu lapte sau o cana cu ceai.

Portii
10
Timp pregatire
160 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Batoane cu unt

Ingrediente

  • 120 ml apa
  • 10 g drojdie uscata
  • 3 lingurite zahar
  • o priza sare
  • 4 linguri lapte praf
  • 1 ou
  • 250 g faina
  • 60 g unt moale
  • Mai avem nevoie
  • 1 ou+1 lingura lapte pentru uns batoanele
  • ulei pentru uns bolul in care punem aluatul la crescut
  • faina pentru infainat masa

Mod de preparare

Intr-un bol punem apa.

Adaugam drojdia si amestecam.

Adaugam rand pe rand zaharul, sare, laptele praf si oul.

Amestecam dupa fiecare in parte.

Cernem faina si o incorporam in amestecul de mai sus.

Amestecam.

Adaugam untul moale,il incorporam in aluat si framantam.

Formam o bila,o punem intr un bol,acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Din aluatul crescut formam un sul pe care il taiem in 10 bucati cat de cat egale.

Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul intr o foaie subtire pe care o rulam formand un baton.

Procedam asa cu fiecare bucata de aluat in parte.

Asezam batoanele astfel formate intr o tava rapetata cu hartie de copt,acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut.

#Avem grija ca intre batoane sa lasam un spatiu deoarece la crescut ele isi maresc volumul.

Batem un ou,adaugam laptele ,amestecam si cu o pensula ungem fiecare baton in parte.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade si tinem pana ce batoanele sunt bine facute si frumos rumenite.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Brioche cu crema de patiserie
Bucataras.RO

Brioche cu crema de patiserie

Brioche cu crema de patiserie
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola