Puneti laptele pe foc si dizolvati in el zaharul si untul (pastrati o lingura de zahar deoparte daca folositi drojdie proaspata pentru a o putea liche
Puneti laptele pe foc si dizolvati in el zaharul si untul (pastrati o lingura de zahar deoparte daca folositi drojdie proaspata pentru a o putea lichefia).
Luati laptele de pe foc si cand e doar caldut incorporati oul batut bine in prealabil si drojdia.
Intr-un vas amestecati bine faina cu scortisoara, sarea si cacao, peste care turnati apoi laptele si framantati pana obtineti un aluat lucios care se dezlipeste de degete.
Acoperiti vasul si lasati aluatul sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Pregatiti una-doua tavi in care puneti hartie de copt unsa cu putin ulei.
Cand aluatul a crescut taiati-l in bucati din care sa formati mingiute de marimea unei caise.
Acoperiti tavile si lasati painicile sa creasca inca 30 minute, sa isi dubleze volumul, dupa care le coaceti la 180 grade timp de 20 de minute.
Intre timp pregatiti glazura amestecand bine albusul cu zaharul pudra.
Dupa ce scoateti painicile din cuptor ungeti-le cu aceasta glazura cat sunt inca fierbinti.
Sunt foarte bune calde sau reci.
Pofta buna!
Reteta Cioco-painici a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro
Alte retete de chifle dulci gasiti aici:
Pufi-chifle cu apa minerala,
Cuiburi cu cocos,
Colaci cu alune
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAm pregatit aceasta prajitura pentru toata familia "Bucataras"! Pentru mine "Bucataras" inseamna foarte mult,m-am atasat de...
Prajitura BucatarasIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii