Cozonac cu migdale si rahat este o reteta de cozonac delicioasa care poate fi facuta la orice sarbatoare. Pentru aceasta reteta de cozonac aveti nevoie de 400 g migdale, esenta de migdale, faina si zahar.
Cozonacul cu migdale si rahat este o reteta de cozonac delicioasa care poate fi facuta la orice sarbatoare.
Se pregateste mai intai maiaua din drojdie, doua linguri de zahar, 200 grame de faina si lapte caldut. Dupa ce s-a amestecat bine, se lasa sa creasca. Cand incepe sa bolborseasca se adauga faina ramasa, galbenusurile amestecate cu sare, zahar si aromele scrise mai sus la ingrediente. La urma se toarna si laptele cald.
Framantati bine aluatul. Cand devine elastic aduagati untul topit si uleiul si mai framantati pana cand apar basicute. Dupa aceasta, se lasa la dospit.
Pentru umplutura se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, cacaoa, migdalele maruntite si esentele mentionate mai sus.
Cand e dospit aluatul se imparte in patru si se intinde in forme dreptungiulare. Se intinde pe fiecare foaie umplutura, dupa care se ruleaza si se impletesc cate doua. Puneti in tava unsa si mai lasati la crescut cam 20 de minute. Inainte de a pune cozonacul cu migdale si rahat la cuptor se unge cu ou. Se lasa la fos potrivit circa 50 de minute, pana cand se rumeneste frumos.
Se serveste taiat felii.
Alte retete de cozonac recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSunt deliciose si numai bune alaturi de ceva cald! Dar nu mai zic ca sunt perfecte pentru pachetelul de scoala sau de munca...
Desert cornuri pariziene umplute cu crema patiseraIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii