Cozonac cu multa nuca si cacao

Cozonacul cu multa nuca si cacao este o reteta de cozonac care poate fi usor integrata intr-un meniu de sarbatoare. Ingredientele necesare sunt: faina, nuca, cacao.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac cu multa nuca si cacao

Ingrediente

  • Pentru aluatul de cozonac :
  • 2kg faina
  • 120gr drojdie
  • 500gr zahar
  • 1 litru apa
  • 500mlg ulei
  • 10 oua
  • 1 ou pt uns
  • coaja lamaie si coaja portocala
  • un varf vanilie
  • 2 lingurite rase cu sare
  • Pentru umplutura pentru cozonac:
  • 500 gr nuca
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri faina
  • 1 fiola esenta rom

Mod de preparare

Cozonacul cu nuca si cacao va fi intotdeuna unul dintre cele mai apreciate retete culinare pentru meniul de sarbatoare. Procedam astfel:

Cernem faina usor pentru a o aerisi. Punem la fiert un litru de apa cu 500 g zahar. Punem apa peste faina intr-un lighean si amestecam repede. Lasam la racit. Amestecam din cand in cand. Spargem ouale si separam galbenusurile de albusuri. Frecam galbenusurile cu sare, coaja de lamaie si vanilie.

Luam alt vas si frecam bine 120 g de drojdie cu o lingura de faina si apa calduta. Punem maiau la loc cald ca sa creasca. Cand aluatul s-a racorit adaugam unt, apoi galbenusul si maiaua dar treptat. Punem apa cu zahar daca este necesar.
Framantam si adaugam ulei caldut din care oprim 2 linguri pt uns. Framantam in continuare in jur de o ora si cand vedem aluatul omogen si fara basici punem in ploaie faina si lasam aluatul la crescut. 

Pentru umplutura de cozonac procedam astfel:
Se bate albusul spuma, adaugam pe rand zaharul, nuca macinata, cacaoa, faina, esenta rom si amesteci usor. 
Cand aluatul a crescut rupem bucati din el si le umplem cu compozitia de mai sus. Aluatul cu tot cu compozitie nu trebuie sa depaseasca jumatate din tava de cozonac. Trebuie sa luati in considerare ca cozonacul creste. 
Se introduc la cuptor pana capata o culoare aurie.


Alte retete de cozonac recomandate

Cozonac moldovenesc

Cozonac pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto
Bucataras.RO

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto

Salatele sunt cele mai rapide soluții atunci când nu ai timp de stat în bucătărie! Plus de asta, în...

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola