Reteta de cozonac nemtesc seamana mult cu reteta de chec pe care o pregatesc cele mai multe gospodine de la noi. Pentru reteta de cozonac nemtesc aveti nevoie de faina, nuci, zahar, oua si arome.
Reteta de cozonac nemtesc seamana mult cu reteta de chec pe care o pregatesc cele mai multe gospodine de la noi. Acest cozonac, numit si Stollen, se face mult mai simplu decat o reteta de cozonac moldovenesc, de exemplu.
Se amesteca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, se pune untul topit, stafidele, nucile, coaja de citrice, praful de copt stins in zeama de lamaie, scortisoara si albusurile batute spuma cu restul de zahar. La sfarsit se amesteca cu faina. Amestecul pentru cozonac nemtesc se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cam 45 minute.
Se scoate din forma si cand este rece se pudreaza cu zahar.
Sursa acestei retete este blogul culinar True delights.
Alte retete de cozonac recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataTort Floare de Cireş cu glazură oglindă în culoarea florilor de cireş şi decoraţiuni de ciocolată făcute de...
Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglindaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii