Se amesteca zaharul cu scortisoara si zaharul burbon. Pe masa de lucru punem o cantitate egala de zahar atat cat e foaia de foietaj. Asezam foaia si
Se amesteca zaharul cu scortisoara si zaharul burbon. Pe masa de lucru punem o cantitate egala de zahar atat cat e foaia de foietaj. Asezam foaia si trecem su sucitorul peste, sa se lipeasca zaharul. Procedam la fel si pe suprafata cealanta. Rulam apoi cele doua capete opuse pana la mijloc. Cu un cutit taiem felii subtiri din aluat apoi le trcem pin cantitatea de zahar aromat. Le turtim un pic pentru a le da o forma. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins (220 grade C), timp de 15 minute apoi le intoarcem pe partea cealanta pentru a se carameliza ~ 3-5 min.
Alte retete culinare recomandate
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataCel mai bun prieten al cafelei...de departe ! Iar daca n-aveti un slow cooker Crock-Pot, merge lejer si-ntr-un cuptor.
Banana Bread la slow cooker Crock-PotIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii