Se amesteca faina cu 150 gr unt moale, 200 gr zahar, ouale, praful e copt, stins cu zeama de lamaie si 2-3 linguri de lapte. Se omogenizeaza ingredie
Se amesteca faina cu 150 gr unt moale, 200 gr zahar, ouale, praful e copt, stins cu zeama de lamaie si 2-3 linguri de lapte. Se omogenizeaza ingredientele si se lasa aluatul sa se odihneasca 50 de minute. Separat, se prepara umplutura. Se curata merele, apoi se rad si se pun pe foc cu 100 gr zahar. Se adauga restul de unt, coaja de lamaie rasa, scortisoara si se amesteca bine, Se adauga grisul si se ia de pe foc compozitia. Se intind 2 treimi din aluat intr-o foaie mare, cat tava si se intinde umplutura deasupra. Se formeaza din restul de aluat suluri cu diametrul unui creion si se pun deasupra umpluturii sub forma de gratar. Placinta se introduce in cuptor si se lasa la copt, la foc potrivit.
Se taie bucati, dupa ce s-a racit si se presara deasupra cu zahar pudra.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Prajitura televizor Cornulete cu rahat
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloO reteta rapida, un aluat fraged si multa savoare.
Tarta sarata cu rosii si masline1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...
Biscuiti marmorati
Comentarii