Preparate dulci

Reteta Moristi

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Amestecati branza, uleiul, oul, sarea, zaharul si vanilia.
Adaugati faina si praful de copt. Framantati pana devine un aluat neted.

Amestecam praful

ingrediente

   150 g branza de vaci
   eu am pus crema de branza
   6 linguri ulei de floarea-soarelui
   1 ou
   1 varf sare
   100 g zahar
   2 pliculete zahar vanilat
   1 pliculet praf de copt
   300 g faina
Pentru umplutura:
   9 jumatati de piersici din compot
   1/2 pachet budinca de vanilie
   175 ml lapte
   40 g zahar

mod de preparare

Amestecati branza, uleiul, oul, sarea, zaharul si vanilia.


Adaugati faina si praful de copt. Framantati pana devine un aluat neted.





Amestecam praful de budinca cu zaharul si 4 linguri de lapte. Restul il punem le fiert. Adaugam peste fierbem budinca si o lasam la racit.





Alautul il impartim in 9 parti egale.


Pe o suprafata data cu faina intindem patrate cu diametrul de 12 cm.


Eu nu am avut o forma de dimensiunile astea, asa ca m-am ajutat de o farfuriuta de 10 cm.





Taiati inspre mijloc, in diagonala, fiecare din cele 4 colturi, dar numai cate 3 cm. Apoi indoiti cate o aripioara din cle 4, inspre centru, pana obtineti o morisca. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt, puneti in mijloc budinca de vanilie si bucatele de piersica.





Dintr-un galbenus de ou si putin lapte ungeti moristile. Dati-le la cuptorul preincalzit, la 200gradeC, pentru 15 minute. Imediat le presarati si cu zahar pudra din belsug.
Pofta buna!





Reteta Moristi a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro





Alte retete cu piersici gasiti aici:


Prajitura cu piersici,


Rulada cu ciocolata si piersici,


Prajitura simpla cu piersici
Incearca si Rulouri cu crema
Daca ti-a placut reteta noastra "Moristi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.