Preparate dulci

Reteta Pariziene cu fondant de mere

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Fondant de mere
Punem merele taiate cubulete pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam.
Adaugam 100 gr apa si lasam pe foc pana ce merele a

ingrediente

   Fondant de mere: 200 gr mere curatate si taiate cubulete
   2 oua
   20 gr zahar
   60 ml smantana
   1 plic zahar vanilat
   15 gr fecula de cartofi (amidon)
   60 gr unt
   100 ml apa
Pariziene:
   500 gr faina
   20 gr drojdie
   70 gr zahar
   260gr lapte
   50 gr unt
   sare(un varf)
   1 ou(50 gr fara coaja)deci mediu

mod de preparare

Fondant de mere


Punem merele taiate cubulete pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam.


Adaugam 100 gr apa si lasam pe foc pana ce merele au absorbit toata apa.


Mixam merele pana le reducem in piure. Eu am mixat doar putin pentru ca-mi place sa simt marul.


Separat topim untul si cand s-a racit adaugam smantana,apoi ouale, vanilia, amidonul si mixam pana la omogenizare.


Adaugam piureul de mere si punem crema obtinuta pe foc pana se ingroasa(atentie trebuie amestecat tot timpul).


Daca vreti ca crema sa fie foarte fina mixati bine de tot merele.


Lasam crema sa se raceasca.

Pariziene


Am facut aluatul la masina de paine. Am pus intai laptele usor incalzit apoi oul, untul, zaharul, faina si drojdia la sfarsit.


Impartim aluatul in 7 bilute.


Intindem prima biluta in forma de dreptunghi:


Cu muchia unui cutit trasam o liniuta la jumatate.


Pe o parte punem fondantul iar pe cealalta o taiem fasiute ca la treccia.


Inchidem crema aducand partea superioara un pic peste ea si apoi formam un rulou cu fasiutele si presam capetele.


Le asezam pe toate intr-o tava tapetata doar cu hartie de copt si lasam 45 minute pana isi dubleaza volumul.


Reincalzim cuptorul la 200 grade,le ungem cu un ou amestecat cu putin lapte si coaja portocala si le presaram niste mac sau fulgi de migdala pe deasupra.


Dupa 10 minute sunt gata. Se desfac in fasiute!
Pofta buna!


Reteta Pariziene cu fondant de mere a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro





Alte retete patiserie cu mere: Strudel cu mere
Incearca si Placinta cu branza dulce si cirese
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu fondant de mere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.