Preparate dulci

Reteta Placinta cu dovleac

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se amesteca faina, cu drojdia dizolvata in putin lapte cald, oul, uleiul si zaharul. Se adauga putina sare si lapte cald sau apa. Se framanta bine, a

ingrediente

Pentru aluat:
   600 gr faina
   50 ml ulei
   1 ou
   30 gr drojdie de bere
   1 pahar lapte
   1 lingurita zahar
Pentru umplutura:
   3-4 kg dovleac
   300 gr zahar tos
   50 gr zahar pudra
   scortisoara
   1 ou

mod de preparare

Se amesteca faina, cu drojdia dizolvata in putin lapte cald, oul, uleiul si zaharul. Se adauga putina sare si lapte cald sau apa. Se framanta bine, apoi se lasa coca sa creasca, in loc cald. Separat, se curata dovleacul de coaja si seminte, se da pe razatoare si se amesteca cu zaharul tos si cu scortisoara pisata. Se lasa putin la copt, in cuptor, apoi se lasa la racit. Se imparte aluatul dospit in 2-3 bucati dinc are se intind pe rand foi. Se pune cate un strat de dovleac, se ruleaza fiecare foaie si se pune intr-o tava unsa cu ulei. Tava se introduce in cuptor si se lasa jumatate de ora la copt.
Placinta se serveste presarata cu zahar pudra.



Alte retete de dulciuri:



Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Prajituri simple
Incearca si Placinta cu dovleac
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.