Placinta impletita se poate pregati cu mere sau afine, cu visine, ca si o placinta cu fructe la cuptor. Este delicioasa si aspectuoasa.
Se pun 200 g din cantitatea de faina intr-un vas cu zaharul drojdia si sarea si se amesteca bine. Separat, punem la foc mic laptele cu apa si grasimea (untul sau margarina, eu am pus margarina de 2 feluri ca nu aveam suficienta prin casa) Si se incalzeste pana se topeste margarina dar nu mai fierbinte de 50 - 54 C (120-130 F) ca sa nu distrugem drojdia. Se adauga acest lichid caldut peste ingredientele uscate. Si se amesteca pana se inmoaie. Se adauga oul si restul de faina si se amesteca pana se omogenizeaza si se da forma rotunda. Aici in revista e specificat : Nu framantati aluatul si eu nu am framantat.
Mama cand a facut si ea placinta nu a citit cu atentie si a framantat 2-3 minute. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 10 minute. Daca folositi drojdie normala lasati putin mai mult timp 20-25 min, va orientati voi.
In acest timp pregatiti umplutura cu care vreti sa umpleti placinta. In carte era o reteta de cream cheese dar eu am modificat-o putin. Si cealalta placinta ca eu am facut 2 am umplut-o cu mere.
Umplutura de mere:
4-5 mere le-am taiat cubulete mici si le-am pus la calit cu o lingura de unt, zahar si scortisoara daca vreti. pana s-au inmuiat si a scazut lichidul. Acum puteti sa scurgeti excesul de lichid si sa lasati sa se racoreasca merele sau sa adaugati o lingura cu varf de amidon si sa mai lasati putin pe foc cum mi-a trecut mie prin cap in acel moment ca nu ma induram sa arunc bunatate de zeama de mere naturale. Am lasat sa se racoreasca.
Acum sa trecem la modelat placinta.
Din aluatul obtinut se intinde o foaie dreptunghiulara, putin mai groasa spre centru. Se pune umplutura pe mijocul foii si se cresteaza pe margini cam asa: Si se incepe impletitul. Si gata! Se transfera in tava de copt.
Aici vreau sa mentionez ca am avut o problema la una din placinte si anume la cea cu blueberry filling. Cand am transferat-o a inceput sa curga siropul de blueberry prin impletituri ca era in stare destul de lichida. I-am venit eu de hac cumva. De aceea va sfatuiesc sa puneti un gem sau o dulceata mai teapana. La placinta cu mere, mai cu experimentata deja am lasat si foaia de copt dedesubt cand am modelat-o asa ca atunci cand am transferat-o am luat-o de aripi (foaia de copt) si a fost mai usor drumul si fara peripetii. Buun! Apoi am dat tava la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 45 minute dar verificati ca nu sunt sigura.
Reteta de placinta impletita cu fructe a fost propusa de Leea pe forum culinar.
Lasati placinta impletita cu fructe sa se raceasca putin dupa care o puteti servi.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataAm facut un inventar prin frigider si cu ce am gasit, am incropit o prajiturica tare buna si de sezon. Albusurile le aveam in...
Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeuraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii