Placinta cu gem de corcoduse este un desert usor si delicios, ce poate fi servit si pentru musafiri. Se face maiaua din drojdie, zahar, 100 ml apa calda si 3-4 lg faina.
Placinta cu gem de corcoduse este un desert usor si delicios, ce poate fi servit si pentru musafiri.
Se face maiaua din drojdie, zahar, 100 ml apa calda si 3-4 lg faina si se lasa la dospit 15 minute. Se framnata apoi aluatul: se pune faina in castron, se adauga coaja rasa de laamie, maiaua si apa calda pentru un aluat potrivit de tare. Se lasa la crescut 1 ora apoi se intind bucati de aluat si se pune cate o lingura de gem de corcoduse. Se lipesc placintele pe margini ca sa nu iasa gemul si se coc in ulei incins. Dupa ce s-au copt se lasa pe un servetel de hartie ca sa se ia din grasime.
Placinta cu gem este foarte buna atat calda cat si rece. Se poate reincalzi la microunde.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...
Napolitane cu cacoa si menta
Comentarii