Preparate dulci

Reteta Plicuri cu marmelada

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Intr-un bol se amesteca branza dulce impreuna cu laptele, uleiul, zaharul tos, sarea si vanilia.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporea

ingrediente

ALUAT :
   150 g branza dulce
   6 linguri lapte
   6 linguri ulei
   80 g zahar tos
   1 vf de cutit sare
   1 plic de zahar vanilat
   300 g faina alba
   1 plic praf de copt
UMPLUTURA :
   marmelada de caise
DECORARE :
   1 ou batut
   2 linguri de zahar tos
   1 lingurita scortisoara macinata
   100 g migdale feliate

mod de preparare

Intr-un bol se amesteca branza dulce impreuna cu laptele, uleiul, zaharul tos, sarea si vanilia.


Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in primul amestec.


Se framanta putin pana se obtine un aluat moale . Daca vi se pare prea fraged mai puteti adauga putin lapte .


Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina.


Se taie in patrate de 12 X 12 cm . In mijlocul fiecarui patrat se pune o lingurita de marmelada.


Pe margini fiecare patrat se unge cu ou batut .


Se pliaza patratele formandu-se un plic si se preseaza bine cu degetele astfel incat marmelada sa nu curga.


Se aseaza plicurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Se ung cu ou batut.


Scortisoara se amesteca cu cele 2 linguri de zahar tos si se presara pe plicuri.


Deasupra se pun migdalele feliate.


Se coc la cuptorul preincalzit la temperatura medie aproximativ 20 min pana cand isi schimba culoarea .



Pofta buna!





Reteta Plicuri cu marmelada a fost propusa de menara pe forum culinar.ro





Alte retete similare gasiti aici:


Cornuri de brutar,


Cornuri cu ciocolata in straturi,


Cornuri cu crema delicioasa
Incearca si Rogolah, cornulete foarte fragede
Daca ti-a placut reteta noastra "Plicuri cu marmelada" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.