Intr-un bol se amesteca branza dulce impreuna cu laptele, uleiul, zaharul tos, sarea si vanilia. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporea
Intr-un bol se amesteca branza dulce impreuna cu laptele, uleiul, zaharul tos, sarea si vanilia.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in primul amestec.
Se framanta putin pana se obtine un aluat moale . Daca vi se pare prea fraged mai puteti adauga putin lapte .
Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina.
Se taie in patrate de 12 X 12 cm . In mijlocul fiecarui patrat se pune o lingurita de marmelada.
Pe margini fiecare patrat se unge cu ou batut .
Se pliaza patratele formandu-se un plic si se preseaza bine cu degetele astfel incat marmelada sa nu curga.
Se aseaza plicurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu ou batut.
Scortisoara se amesteca cu cele 2 linguri de zahar tos si se presara pe plicuri.
Deasupra se pun migdalele feliate.
Se coc la cuptorul preincalzit la temperatura medie aproximativ 20 min pana cand isi schimba culoarea .
Pofta buna!
Reteta Plicuri cu marmelada a fost propusa de menara pe forum culinar.ro
Alte retete similare gasiti aici:
Cornuri de brutar,
Cornuri cu ciocolata in straturi,
Cornuri cu crema delicioasa
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caise Reteta de tarta cu dovleac si bezea se face usor si este delicioasa. Sunt necesare cateva ingrediente principale:...
Reteta de tarta cu dovleac si bezeaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii