Gust și culoare cum numai dovleacul o are. Plăcintă gustoasa de dovleac
Se toarna faina intr-un lighean peste care se adauga sarea, zaharul, oul, drojdia si laptele caldut si se framanta.
Aluatul astfel framantat se lasa la dospit cca 30 min, la caldura.
Se curata dovleacul si se rade. Intr-un vas pe aragaz se topeste untul peste care se adauga dovleacul ras si zaharul.
Se lasa la calit la foc mic si la sfarsit se adauga scortisoara peste dovleac.
Intre timp aluatul a crescut si se intind cu sucitorul pe masa de lucru foi de placinta care se umplu cu dovleacul calit.
Se pun placintele in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul cca 30 min.
Cand este rumenita placinta, se scoate din cuptor si se presara cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaAbia am așteptat să apară loboda, ca să fac un borș de primăvară, cu multe verdețuri aromate, vitaminizante și...
Bors de primavara, cu loboda si cartofiIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii