Se spala merele (400g), se taie in doua, se curata de cotoare, se razuiesc cu coaja. Se lasa o jumatate de ora sa iasa sucul, se pun apoi pe foc mic
Se spala merele (400g), se taie in doua, se curata de cotoare, se razuiesc cu coaja. Se lasa o jumatate de ora sa iasa sucul, se pun apoi pe foc mic (nu direct pe flacara) si se calesc. Cand se racesc, se adauga miere (80 g) si o lingurita cu scortisoara macinata. Se macina 80 g nuci, jumatate se adauga la mere, cealalta jumatate se presara pe foile suprapuse si unse. Se unge umplutura in mod uniform pe foi, se ruleaza, se da la cuptor. Se folosesc mere acrisoare, iarna sunt bune si merele ionatane cu cativa stropi de zeama de lamaie.
Alte reteta placinta recomandate
Placinta cu mere
Foietaj
Aluat clatite
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradNu inventăm apa caldă! E doar o rețetă bună pentru un picnic reușit, pentru pus la pachet sau chiar pentru un fel...
Snitel parizian din piept de puiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii