Preparate dulci

Reteta Trigoane

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Trigoane cu mere caramelizate"
 
Foile se taie in fasii de 7 cm latime.
Nucile+laptele+zaharul si coaja de lamaie(am folosit limette) se pun la foc vreo 7 minute, pana se ingroasa com

ingrediente

   un pachet foi de placinta
   250 gr nuca macinata
   30 gr pesmet
   150 ml lapte
   100 gr zahar
   coaja de lamaie
   esenta de rom
   unt/margarina topita pt uns foile

mod de preparare

Foile se taie in fasii de 7 cm latime.


Nucile+laptele+zaharul si coaja de lamaie(am folosit limette) se pun la foc vreo 7 minute, pana se ingroasa compozitia.


Dupa ce se raceste se adaoga pesmetul si numai daca vreti 2-3 picaturi esenta de rom.


Se ia o fasie, se unge cu unt/marg, peste se pune alta, se unge, inca o fasie, se unge, gata (trei la numar suprapuse).


La un capat se pune o lingurita plina de umplutura se aduce coltul opus peste si se merge in zic-zac pana la capatul fasiei.


Se ung cu unt, se aranjeaza in tava si se coc la cuptorul preancalzit, la foc mediu(180°).


Se face un sirop din 250 gr zahar+200 ml apa+esenta de rom+3 lg zeama de lamaie in care se scufunda trigoanele calde pret de un minut-doua.
Reteta Trigoane a fost propusa de Otti pe forum culinar.ro





Alte retete cu nuci gasiti aici:


Cornulete cu nuci,


Chec cu cacao si nuca,


Cozonac cu nuca Dobre
Incearca si Cozonac cu fructe uscate
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite