Preparate sarate

Reteta Burek cu carne

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
In 2-3 linguri de ulei, se caleste ceapa, apoi se adauga carnea si condimentele.
Se caleste carnea amestecand continuu, nu trebuie gatita foarte mult

ingrediente

   1 pachet de foi de placinta (eu am folosit sarbesti
   sunt mai subtiri decat cele ce se gasesc in comert
   dar foarte bun iese burekul si cu foile romanesti)
   1 kilogram de carne tocata
   mai slaba (am tocat carnea in casa si am folosit o proportie de 2 treimi carne de vita la 2 treime carne de porc
   degresata)
   500 de grame de ceapa
   1 lingura de gris
   2-3 linguri de ulei
   sare
   piper
   ierburi aromatice dupa gust
   eu am pus 1 lingurita de cimbru uscat
   boia de ardei dulce sau iute (dupa gust) - eu nu am pus boia de ardei ci doua linguri bune de ajvar - o pasta specific sarbeasca pe baza de ardei
   ulei pt. uns foile
   1 ou
   100 de grame de smantana
   150 ml apa minerala carbogazoasa

mod de preparare

In 2-3 linguri de ulei, se caleste ceapa, apoi se adauga carnea si condimentele.


Se caleste carnea amestecand continuu, nu trebuie gatita foarte mult, doar pana se deschide la culoare, coagulandu-se sangele.


Se adauga boiaua sau, in cazul meu, ajvar (o pasta sarbeasca de ardei). Se amesteca bine si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca, apoi se potriveste gustul de sare si piper si se adauga grisul.


Se unge bine cu ulei o tava mai adanca. Se aseaza 2-3 foi de placinta, cea mai de sus se unge cu cateva picaturi de ulei, apoi se aseaza un strat de umplutura.


Se continua la fel: 2-3 foi de placinta (nu se unge fiecare foaie si in nici un caz nu se exagereaza cu uleiul) apoi un strat de umplutura. Astfel ar trebui sa se obtina 5 straturi de foi si 4 de umplutura, evident, terminand cu foi - dar numarul de straturi obtinute depinde si de marimea tavii folosite.


Odata placinta asamblata, se preseaza usor suprafata, apoi, cu un cutit bine ascutit, se portioneaza dupa preferinta - in patrate, romburi sau triunghiuri.


Oul, apa minerala carbogazoasa si smantana se bat bine si se toarna peste burek.


Se introduce in cuptorul preincins la 190 de grade si se coace 45-50 de minute (depinde si de cuptor, dar si de marimea tavii). Burekul, cand este gata, e frumos rumenit.


Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie din nou, urmand liniile pe care a fost taiat crud.
Pofta buna!





Reteta Burek cu carne a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro





Alte retete de placinte cu carne gasiti aici:


Placinta cu carne si ciuperci,


Placinte Englezesti
Incearca si Chifle simple cu seminte de marar
Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu carne" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite