Burek cu carne

In 2-3 linguri de ulei, se caleste ceapa, apoi se adauga carnea si condimentele. Se caleste carnea amestecand continuu, nu trebuie gatita foarte mult

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Burek cu carne

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta (eu am folosit sarbesti
  • sunt mai subtiri decat cele ce se gasesc in comert
  • dar foarte bun iese burekul si cu foile romanesti)
  • 1 kilogram de carne tocata
  • mai slaba (am tocat carnea in casa si am folosit o proportie de 2 treimi carne de vita la 2 treime carne de porc
  • degresata)
  • 500 de grame de ceapa
  • 1 lingura de gris
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice dupa gust
  • eu am pus 1 lingurita de cimbru uscat
  • boia de ardei dulce sau iute (dupa gust) - eu nu am pus boia de ardei ci doua linguri bune de ajvar - o pasta specific sarbeasca pe baza de ardei
  • ulei pt. uns foile
  • 1 ou
  • 100 de grame de smantana
  • 150 ml apa minerala carbogazoasa

Mod de preparare

In 2-3 linguri de ulei, se caleste ceapa, apoi se adauga carnea si condimentele.

Se caleste carnea amestecand continuu, nu trebuie gatita foarte mult, doar pana se deschide la culoare, coagulandu-se sangele.

Se adauga boiaua sau, in cazul meu, ajvar (o pasta sarbeasca de ardei). Se amesteca bine si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca, apoi se potriveste gustul de sare si piper si se adauga grisul.

Se unge bine cu ulei o tava mai adanca. Se aseaza 2-3 foi de placinta, cea mai de sus se unge cu cateva picaturi de ulei, apoi se aseaza un strat de umplutura.

Se continua la fel: 2-3 foi de placinta (nu se unge fiecare foaie si in nici un caz nu se exagereaza cu uleiul) apoi un strat de umplutura. Astfel ar trebui sa se obtina 5 straturi de foi si 4 de umplutura, evident, terminand cu foi - dar numarul de straturi obtinute depinde si de marimea tavii folosite.

Odata placinta asamblata, se preseaza usor suprafata, apoi, cu un cutit bine ascutit, se portioneaza dupa preferinta - in patrate, romburi sau triunghiuri.

Oul, apa minerala carbogazoasa si smantana se bat bine si se toarna peste burek.

Se introduce in cuptorul preincins la 190 de grade si se coace 45-50 de minute (depinde si de cuptor, dar si de marimea tavii). Burekul, cand este gata, e frumos rumenit.

Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie din nou, urmand liniile pe care a fost taiat crud.
Pofta buna!

Reteta Burek cu carne a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete de placinte cu carne gasiti aici:

Placinta cu carne si ciuperci,

Placinte Englezesti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Gulas unguresc cu carne de porc
2
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Chec pufos
4
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Biscuiti marmorati
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti marmorati

1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...

Biscuiti marmorati
Parteneri
Desert tarta cu zmeura si mascarpone
Bucataras.RO

Desert tarta cu zmeura si mascarpone

Vă invit la o prăjitură rapidă și delicioasă. Poate fi pregătită cu orice fruct de sezon.

Desert tarta cu zmeura si mascarpone
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga