Aceasta reteta o pregatea doar bunica mea cand traia si ne adunam cu totii copii si nepotii la ea in Ardeal, acum o prepara mama mea si de o perioa
Aceasta reteta o pregatea doar bunica mea cand traia si ne adunam cu totii copii si nepotii la ea in Ardeal, acum o prepara mama mea si de o perioada si eu. Bunica ii spunea cocorada, e foarte gustoasa si foarte usor de preparat:
Pregatesti umplutura: spanacul fiert se toaca, ceapa taiata se caleste putin,mararul se toaca marunt, branza se rade, si toate le amesteci cu ouale din care opresti un galbenus.
Aluatul se prepara ca pt. paine (nu il lasi la dospit )si se imparte in doua bile pe care le intinzi. Prima foaie se pune intr-o tava unsa cu untura (daca nu ai hartie cerata) iar peste ea se distribuie uniform umplutura. Se pune si cealata foaie de aluat se unge cu galbenusul batut si introduci tava in cuptorul incins unde o lasi pana aluatul devine auriu. Dupa ce scoti tava din cuptor ungi cocorada cu slanina sau untura si o lasi la racit acoperita cu un prosop de bumbac dar nu la rece pentru ca aburii se condenseaza si se umezeste aluatul. E forte buna si poti sa schimbi cantitatile la umplutura dupa bunul plac ...
Se serveste calda sau rece, e gustoasa oricum.
Alte retete recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii