Cornuri cu branza

Cornurile cu branza sunt fenomenale, pufoase, se topesc in gura. Cornurile cu telemea pot fi servite pur si simplu sau alaturi de o cana cu iaurt.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Cornuri cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie:
  • -800 gr faina
  • -120 gr unt topit
  • -2 linguri cu zahar
  • -4 galbenusuri
  • -400 ml lapte(depinde de faina)
  • -40 grame drojdie proaspata
  • -2 lingurite de sare
  •  
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • -200 grame de unt
  • -200 gr branza telemea
  • -200 gr branza dulce de vaci
  • -2 oua pentru finisat
  • ulei pentru uns
  • sau foaie de copt

Mod de preparare

Amestecam drojdia impreuna cu zaharul pana acesta se lichefiaza. Adaugam 100 ml lapte caldut si 4 linguri cu faina, amestecam si lasam circa 15 minute sa faca basicute. Amestecam galbenusurile impreuna cu sarea, apoi turnam restul de lapte caldut.

Din faina ramasa, maia si laptele cu galbenusuri framantam un aluat. Turnam untul topit si racit pana obtinem un alutat nelipicios si neted. In functie de faina mai putem adauga 2-3 linguri sau lapte 30-40 ml. Punem aluatul la loc cald, ferit de curentii de aer (eu l-am pus in cuptorul de la aragaz, stins bineinteles).

Cat timp creste aluatul pregatim umplutura de branza. Amestecam toate ingredientele pentru umplutura (eu le-am mixat la robot si au devenit o pasta cremoasa).

Odata crescut aluatul se rastoarna pe masa de lucru pe care am uns-o cu ulei. Intindem cu sucitorul un dreptunghi de circa 1 cm grosime. Punem toata crema de branza deasupra aluatului si rulam aluatul incepand de la latura cea mai mica. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam sa mai creasca circa 20 de minute. Dupa trecerea timpului se intinde din nou aluatul intr-o forma dreptunghiulara, si il rulam la fel ca prima data. Il mai lasam sa se odihneasca 20 de minute. Mai intindem aluatul pentru ultima data, intr-o forma dreptunghiulara. Taiem triunghiuri de marime potrivita pe care le rulam de la baza catre varf. Punem cornurile in tava de aragaz in care am pus hartie de copt, si le mai lasam circa 20 de minute sa mai creasca.

Le ungem cu ou batut si apoi le dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.S unt atat de gustoase incat merita si efortul si timpul de asteptare.


Cornurile cu branza se servesc cu lapte, iaurt sau pur si simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Salata de conopida cu carne de curcan
Bucataras.RO

Salata de conopida cu carne de curcan

Va place conopida si vreti o cina usoara, fara multe calorii ? Atunci aceasta reteta este perfecta. Este usor de facut si...

Salata de conopida cu carne de curcan
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!