Ptr. maia, mai este necesar un pahar de apa calda, vreo 2 linguri de faina si o lingurita rasa de zahar. Se amesteca drojdia cu zaharul (o lingurita r
Ptr. maia, mai este necesar un pahar de apa calda, vreo 2 linguri de faina si o lingurita rasa de zahar.
Se amesteca drojdia cu zaharul (o lingurita rasa) pana se lichefiaza.
Se adauga cele 2 linguri cu faina si apa se lasa la dospit vreo 10 minute
apoi turnati amestecul peste cele 500 gr. de faina, untul, sarea, zaharul si laptele.
Mixati si treptat adaugati restul de faina, repet, atat cat sa nu fie foarte lipicios aluatul.
Dupa omogenizare, nu insitati foarte mult cu mixarea ca n-are rost, mai mult de 8-10 minute nu este nevoie, lasati aluatul la dospit. L-am lasat o ora.
Se da forma de corni. Se mai lasa in tava sa creasca un pic, se ung cu lapte si se pun la copt ptr. 40 de minute la 180 de grade.
Se bat cele 3 oua la care se agauga cascavalul (ras), smantana sarea si se amesteca.
Se umple cornurile.
Se pune si deasupra din compozitia aceasta, apoi inca un pic de cascaval
si gata, se dau la cuptor pana se rumenesc un pic.
Pofta buna!
Reteta Cornuri cu cascaval a fost propusa de Mudjahista pe forum culinar.ro
Alte retete de cornuri gasiti aici:
Croissants cu bacon si cascaval,
Cornuri umplute,
Cornuri calde la cuptor
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsChiftelutele din naut sunt ideale in perioada postului si pentru vegetarieni. In sfarsit o reteta dupa care am reusit sa le...
FalafelIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii