Cornuri cu cascaval

Ptr. maia, mai este necesar un pahar de apa calda, vreo 2 linguri de faina si o lingurita rasa de zahar. Se amesteca drojdia cu zaharul (o lingurita r

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cornuri cu cascaval

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • 35 gr. unt
  • 13 gr. sare
  • 10 gr. zahar
  • 200 ml. lapte caldut
  • 500 gr faina (completare atat cat sa nu mai fie foarte lipicios aluatul)
  • Ptr. umplutura:
  • 3 oua
  • cascaval
  • smantana
  • un praf de sare
  • oregano (eu am uitat sa pun de data asta)
  • si aproximativ 10-15 gr de unt

Mod de preparare

Ptr. maia, mai este necesar un pahar de apa calda, vreo 2 linguri de faina si o lingurita rasa de zahar.

Se amesteca drojdia cu zaharul (o lingurita rasa) pana se lichefiaza.

Se adauga cele 2 linguri cu faina si apa se lasa la dospit vreo 10 minute

apoi turnati amestecul peste cele 500 gr. de faina, untul, sarea, zaharul si laptele.

Mixati si treptat adaugati restul de faina, repet, atat cat sa nu fie foarte lipicios aluatul.

Dupa omogenizare, nu insitati foarte mult cu mixarea ca n-are rost, mai mult de 8-10 minute nu este nevoie, lasati aluatul la dospit. L-am lasat o ora.

Se da forma de corni. Se mai lasa in tava sa creasca un pic, se ung cu lapte si se pun la copt ptr. 40 de minute la 180 de grade.

Se bat cele 3 oua la care se agauga cascavalul (ras), smantana sarea si se amesteca.

Se umple cornurile.

Se pune si deasupra din compozitia aceasta, apoi inca un pic de cascaval

si gata, se dau la cuptor pana se rumenesc un pic.
Pofta buna!

Reteta Cornuri cu cascaval a fost propusa de Mudjahista pe forum culinar.ro

Alte retete de cornuri gasiti aici:

Croissants cu bacon si cascaval,

Cornuri umplute,

Cornuri calde la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Cremes
4
Prajituri

Cremes

Cremesul este o reteta clasica de prajitura cu crema vanilata si foi sfaramicioase de aluat frantuzesc. Cremes sau cremsnit,...

Cremes
Supa de rosii
5
Supe de legume

Supa de rosii

Hidratanta, detoxifianta.

Supa de rosii
Parteneri
Reteta de piept de pui cu legume chinezesti
Bucataras.RO

Reteta de piept de pui cu legume chinezesti

Cand am preparat prima data acest fel de mancare nu stiam cum vor reactiona ai mei la atatea legume in farfurie. Dar .......

Reteta de piept de pui cu legume chinezesti
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!