Coronite fragede

1. Intro ceasca puneti drojdia, o lingurita din cantitatea de zahar, si vreo 3 linguri de lapte si amestecati. 2. Intr-un castron puneti faina, si fac

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata
Coronite fragede

Ingrediente

  • 3 pahare si jumatate de faina (paharul sa fie normal
  • nu foarte mare)
  • 1 cana de lapte caldut
  • jumatate de lingura cu drojdie uscata
  • jumatate pahar ulei
  • 1 lingura si jumatate de zahar
  • jumatate lingurita sare
  • mac
  • susan
  • 50g. margarina

Mod de preparare

1. Intro ceasca puneti drojdia, o lingurita din cantitatea de zahar, si vreo 3 linguri de lapte si amestecati.

2. Intr-un castron puneti faina, si faceti o groapa in mijlocul fainii, si-acolo puneti amestecul de drojdie, si lasati cam 3 minute, nu o sa se umfle prea mult, deci nu intrati in panica.

3. Peste 3 minute, puneti si sarea, restul de zahar, restul de lapte, uleiul (eu le-am pus pe toate o data), si dupa aia bagati lingura de lemn in functiune, si incepeti sa omogenizati.

In mod normal, faina ar trebui sa fie suficienta, dar daca vedeti ca aluatul este cam cleios, mai puteti pune faina, dar puneti cate putin (eu am mai adaugat cam 2 linguri de faina, nu mai mult).

4. Dupa ce amestecati cu lingura de lemn, incepeti sa framantati cu mainile, care le dati inainte prin faina si apoi trebuie sa framantati foarte bine, ideal ar fi sa bagati aluatul la robot, etc, dar puteti framanta si cu mana ca mine, cu conditia sa framantati foarte bine, aluatul se lucreaza usor, este foarte maleabil.

5. Dupa ce l-am framantat, l-am mutat intr-un castron mai mic, si apoi l-am pus la loc caldutz, pentru 30 de minute, iar deasupra castronului se pune o carpa umeda.

6. Apoi aluatul se rastoarna pe masa, nu trebuie framantat din nou! Aluatul il impartiti in 12 bucati la care dati o forma de bila, daca se poate cat mai egale.

7. Apoi, luam cate o bila, o intindem cu sucitorul, nu foarte mult, si apoi cu o pensula o ungem cu margarina topita (topiti 50 gr.), nu puneti foarte multa margarina, doar mangaiati ca sa zic asa aluatul cu pensula muiata.

8. Dupa ce ungeti, rulati (deci daca o sa puneti prea multa margarina, nu o sa puteti rula cum trebuie), dupa ce rulati, apucati usurel de capete si rasuciti fiecare capat in alt sens ( ca si cum ati scoarce un prosop). Apoi uniti capetele si dati forma unui colac.

Procedati la fel si cu celelalte (nu uitati sa ungeti pe fiecare cu margarina), si le puneti apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa ce sant gata toti, ungeti-i cu margarina ramasa (nu e obligatoriu sa o folositi pe toata).

9. Apoi, intr-o ceasca puneti un galbenus, si 2 linguri de iaurt, amestecati bine, si cu asta ve-ti unge colacii (dupa ce i-ati uns cu margarina). Deasupra eu am pus niste seminte negre, luate din Ä°zmir, voi puteti pune susan, mac, etc.

10. Dupa ce-ati uns, ati pus seminte, lasati colacii in tava 20 de minute, la loc cald daca se poate, dupa ce trec cele 20 de minute, i puteti baga in sfarsit la cuptor, la 185 de grade, dar pe un gratar cat mai jos din cuptor, dar nu chiar primul de jos.

Colacii se coc destul de repede, 20-25 de minute, verificati-i mai des dupa primele 20 de minute.


Pofta buna!

Reteta Coronite fragede a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete de coronite gasiti aici:

Coronita cu mac ,

Coronite cu alune ,

Covrigi cu cascaval .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Pizza vegetariana - de post
2
Paste si pizza

Pizza vegetariana - de post

Pizza vegetariana su de post este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta trebuie intai pregatit blatul de pizza.

Pizza vegetariana - de post
Pasta de masline cu ceapa
3
Aperitive

Pasta de masline cu ceapa

Se oparesc maslinele, apoi se curata de samburi si se trec prin masina de tocat. Se adauga paine inmuiata si stoarsa si se...

Pasta de masline cu ceapa
Pasca poloneza clasica
4
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura de post, cu suc de rosii
5
Dulciuri

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Parteneri
Gutui murate
Bucataras.RO

Gutui murate

Încă mai sunt gutui în piață ;) Vă aduc o rețetă mai ”altfel” de a conserva gutuile ;) Spor și...

Gutui murate
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga