Focaccia di Recco este o specialitate italiana foarte gustoasa si aromata. Pentru aceasta reteta de focaccia aveti nevoie de faina, branza, seminte de susan alb sau susa negru.
Se pune faina intr-un castron, se adauga uleiul, se amesteca putin, apoi se adauga apa rece si sarea, se face un aluat moale, care se lasa 40 de minute la hodina. Se unge o tava cu ulei, sau se tapeteaza cu hartie de copt, se incinge cuptorul la 220-230 °C, se imparte aluatul in doua. Este foarte elastic, asa ca se poate intinde numai cu mainile unse cu putin ulei. Va rezulta o foaie subtire, pe care se distribuie mici bucatele/gramajoare de branza.
Se intinde cealalta foaie si se acopera prima cu ea. Se apasa cu degetele, in asa fel incat sa ramana gaurele, apoi se stropeste cu o emulsie din ulei si apa (in parti egale) si se presara cu susan si sare grunjoasa. Se coace, in functie de cuptor, pana cand e bine rumenita deasupra, cam 15-20 minute la 200 °C.
Se serveste ca si aperitiv sau gustare. Poate fi consumata si calda si rece.
Reteta Focaccia di Recco a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro
Alte retete de focaccia gasiti aici:
Focaccia cu branza feta si rozmarin,
FOCACCIA UMPLUTA,
Foccacia umpluta a la MAYA
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseVa invit sa incercati o supa crema delicioasa, numai buna pentru a va incalzi pe vremea asta racoroasa.
Supa crema de dovleac servita in paineReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii