Focaccine aromate (focaccia)

1. Incalzim 180 gr de lapte (doar putin cat sa nu fie rece rece) si dizolvam dojdia in el,adaugam mierea si 160 gr faina. 2.Dupa ce si-a dublat volumu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Focaccine aromate (focaccia)

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 280 gr lapte gras
  • 1 ou
  • 10 gr sare
  • 10 gr zahar
  • 20 gr ulei masline
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita miere
  • o lingura mare cu ierburi(eu am pus salvie
  • timo
  • rozmarin)
  • SARAMURA: 3 gr sare grunjoasa
  • 8 gr apa clocotita
  • 8 gr ulei masline

Mod de preparare

1. Incalzim 180 gr de lapte (doar putin cat sa nu fie rece rece) si dizolvam dojdia in el,adaugam mierea si 160 gr faina.

2.Dupa ce si-a dublat volumul (aproximativ 1ora) adaugam restul de lapte (100 gr) si o parte de faina si amestecam putin aluatul. Adaugam oul, sarea, zaharul si restul de faina si framantam pana la compactare.

3. Adaugam acum uleiul si ierburile si framantam.

4. Dupa 5-6 minute de framantat iese urmatoarea bila, punem la crescut 45 minute.

5. Impartim aluatul (eu l-am impartit in 4 bilute de aproximativ 150 gr) si intindem fiecare bucata cam cat grosimea unui deget (nu se intinde cu facaletul ci cu mana) si punem la crescut 30 minute.

6. Facem mici gropite cu degetele,ungem cu saramura si mai lasam 30-40 minute sa creasca:

Le bagam la 200 grade pentru 15 minute (inainte le pudrati cu sare grunjoasa)


Pofta buna!

Reteta Focaccine aromate (focaccia) a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete de focaccia gasiti aici:

Focaccia umpluta ,

Foccacia umpluta a la MAYA .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Spaghetti alla checca sul rogo
Bucataras.RO

Spaghetti alla checca sul rogo

Spaghetti alla checca sul rogo
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!