Foietaj cu piept de pui si spanac

1. Ceapa uscata se caleste intr-o tigaie cu putin unt, apoi se adauga pieptul de pui (eu le-am fiert).Spanacul se fierbe, se scurge si se amesteca cu

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Foietaj cu piept de pui si spanac

Ingrediente

  • 2 linguri unt pentru uns foile de placinta (eu am folosit ulei)
  • 1 ceapa taiata
  • 3 cepe verzi maruntite
  • 500 g piept de pui dezosat
  • fiert si taiat
  • 1 pachet spanac (284g) - eu am folosit 2 pachete
  • pentru ca scade la fiert
  • 2 oua
  • 6 foi de placinta (eu am pus vreo 9)
  • 250 g ricotta (sau urda dulce)
  • marar si patrunjel tocate fin
  • sare si piper (eu nu folosesc piper)

Mod de preparare

1. Ceapa uscata se caleste intr-o tigaie cu putin unt, apoi se adauga pieptul de pui (eu le-am fiert).Spanacul se fierbe, se scurge si se amesteca cu ceapa verde, mararul, patrunjelul, ouale, sarea si piperul.

2. Se unge cu unt o tava rotunda cu diametrul de 20 cm.

3. Se unge fiecare foaie de placinta si se aseaza in tava astfel incat colturile lor sa nu se suprapuna, ci sa formeze o stea.

4. Cu ajutorul unei linguri se intinde compozitia de spanac, apoi cea de pui

si la sfarsit ricotta.Colturile folior de placinta se vor plia catre interiorul tavii astfel incat sa formeze niste cretzuri.

5. Se baga la cuptor la 350F (180C) pentru 45 minute sau pana cand foile de placinta se rumenesc. Daca insa se rumenesc prea repede, acoperiti cu o folie de aluminiu.

Dupa ce scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca 10 minute.
Pofta buna!

Reteta Foietaj cu piept de pui si spanac a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro

Alte retete cu aluat de foietaj gasiti aici:

Placinta cu carne,

Placinta Gogoloi, sarbeasca,

Placinta cu branza (urda)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Prajitura cu crema de capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de capsuni

E de sezon.....si e impartita si mancata deja....

Prajitura cu crema de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola