Fougasse Riviera

Am inmuiat drojdia cu zaharul si apa calduta, apoi am adaugat-o in faina cernuta cu sarea, impreuna cu cele 2 lg de ulei. Am framantat bine aluatul -i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Fougasse Riviera

Ingrediente

  • Aluat: 500 g faina
  • 290 ml apa
  • 15 g drojdie
  • 1 lgt zahar
  • 2 lgt sare
  • 2 lg ulei
  • Umplutura: 500 g aluat
  • rosii uscate
  • ceapa rosie
  • frunze de busuioc
  • ardei galben
  • ardei rosu
  • masline negre fara samburi
  • usturoi
  • ansoa
  • parmezan
  • ulei de masline

Mod de preparare

Am inmuiat drojdia cu zaharul si apa calduta, apoi am adaugat-o in faina cernuta cu sarea, impreuna cu cele 2 lg de ulei.

Am framantat bine aluatul -ies~800 g. Pentru ca am avut nevoie de 300 g pentru alta reteta, am facut fougasse-ul din 500 g.

Intindem o foaie din aluat, pe jumatate presaram din umplutura presand-o usor.

Acoperim cu cealalta jumatate si presam cu sucitorul, dandu-I forma ovala. Aranjam astfel incat sa semene cu o frunza, taiem vertical, pe mijloc si mai facem alte 6 taieturi, cate 3 de-o parte si de alta.

Departam aluatul unde am taiat, sa nu se acopere la crescut si copt.

Garnisim cu restul de umplutura, presand-o usor sa intre in aluat.

Umezim marginea painii (eu am uns-o toata) si presaram parmezan

Lasam la crescut, acoperit, pana-si dubleaza volumul.

Coacem la 240 grade C, 35 minute, protejand cu folie, sa nu se arda umplutura. Ungem cu ulei de masline.


Pofta buna!

Reteta Fougasse Riviera a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

Alta reteta cu specific italian gasiti aici: Piadina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Desert prajitura desteapta cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

M-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu...

Desert prajitura desteapta cu ciocolata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!