Preparate sarate

Reteta Kombe, o alfel de placinta

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
- intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute;
- laptele cu apa si drojdie se amesteca si se lasa 1

ingrediente

Aluat:
   350 ml lapte
   100 ml apa
   1 cub de 25 gre drojdie proaspata
   1 lingurita sare (mai cu varf)
   600 gr. faina normala
   100 gr. margarina
   5 linguri ulei
   Umplutura
   250 gr. branza telemea (nu foarte sarata si mai grasa)
   patrunjel
   se mai poate umple si cu spanac

mod de preparare

- intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute;


- laptele cu apa si drojdie se amesteca si se lasa 15-20 de min , nu o sa creasca, nu intrati in panica. Dupa alea 15-20 de min se adauga amestecul de drojdie peste faina , presaram sarea si incepem sa amestecam cu lingura de lemn


- dupa aia incepem framantarea (voi puteti face la robot, eu prefer la mana) . Mai adaugati cam 50-100 gr faina in plus in timpul framantarii, ideea e sa iasa un aluat moale si elastic, sa nu se lipeasca de maini;


- aluatu' se imparte in 3 parti egale, le dam deoparte;


- margarina plonjeaza in ulei si se baga la microunde pana se topeste margarina;


- luam primu' biloi de aluat, si incepem sa-l intindem pe masa bine infainata;


- intindem cat putem de mult, dam foaia intr-o parte;


- foile arata in genul la foile filo, yufka, sunt subtiri si elastice;


- din a doua parte de aluat intindem a doua foaie, o tragem si p-asta de-o parte;


- din ultimu' biloi intindem si a treia foaie care ramane pe loc;


Neaparat sa fie bine masa infainata si sa presarati mereu faina sub si peste foi cand le intindeti, asa se intind mai repede si se fac elastice fara sa se rupa


- peste ea plimbam lingura cu amestecul de margarina si ulei;


- deasupra punem a doua foaie;


- branza se presara peste a doua foaie pe care nu o ungeti cu amestecul de margarina, deci foaia 2 are doar umplutura pe ea;


- punem si ultima foaie deasupra;


- plimbam deasupra lingura cu margarina uleioasa;


- apoi ne atarnam de toate foile deodata si impachetam;


- si unim capetele celalalte;


- plimbam facaletzu' pe deasupra si intindem kombeu' cam cat tava in care vom coace. Inainte sa-l mai intindem presaram faina deasupra


- il mutam in tava tapetata cu hartie de copt (daca n-avem hartie , merge si unsa cu ulei si tapetata cu faina). Eu am reusit performanta sa-l intorc inainte sa-l pun in tava, ca sa ajunga cu marginile lipite in jos, dar arata bine si pe partea cealalta;


- il portionam cum ne vine pe chelie, io l-am facut triunghiuri;


- se baga tava la loc caldut , ferit de curenti si se lasa fix 1 ora sa creasca;


- se unge deasupra cu 1 galbenus de ou amestecat cu putin lapte, se poate presara mac, chimen, susan. Eu am pus susan negru;


- se baga imediat la cuptorul incins la 180 de grade, cam 25-30 min (pana se rumeneste deasupra si suna a gol cand ciocani placinta)






Pofta buna!





Reteta Kombe, o alfel de placinta a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro





Alte retete cu branza gasiti aici:


Placinta taraneasca cu branza,


Pateuri rapide cu sunca si crema de branza,


Placinta invartita cu branza
Incearca si Saratele umplute
Daca ti-a placut reteta noastra "Kombe, o alfel de placinta" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite