Langosi obisnuiti

Langosii sunt parca o combinatie intre gogosi si placinte, se fac des in Ardeal si Banat. Sunt deliciosi si poti fi facuti cu branza, serviti cu mujdei sau smantana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Langosi obisnuiti

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 350 apa calduta
  • 10 g drojdie
  • un strop de zahar
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Am dizolvat drojdia in ceva apa calduta impreuna cu un strop de zahar. Cand a inceput sa spumege am turnat-o peste faina,care era amestecata cu lingurita de sare. Am inceput a framanta(la robot). Apa am turnat-o incetosor, am framantat mai departe pana mi-a placut cum arata aluatul (se framanta pana se dezlipeste aluatul de pe peretii vasului). Am lasat la crescut vreo 30 minute. Apoi mi-am uns mainile cu putin ulei si am dat forma langosilor si i-am imbaiat in ulei incins,pe-o parte, apoi pe cealalta,pana au obtinut culoarea dorita. Nu au fost destul de sarati,pentru gustul meu, dar am mai presarat sare deasupra si au fost deliciosi. Cum ii prajesc: ii las pe o parte pana obtin culoarea care imi place mie(se vede pe margini sau se poate ridica putin un colt cu furculita) si apoi ii intorc.


Pofta buna! Reteta Langosi obisnuiti a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Langosii se servesc simpli, sau cu branza, smantana sau mujdei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Ciorbita de perisoare cu amestec de legume
Bucataras.RO

Ciorbita de perisoare cu amestec de legume

Ciorbita de ''verisoare'' dulci cu legume pline de vitamine,intareste sistemul imunitar ( sper ca am zis un adevar,ramane de...

Ciorbita de perisoare cu amestec de legume
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!