Preparate sarate

Reteta Melc cu loboda si branzeturi

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:30m 
gatire reteta 35m 
simona72 postat de
Postat pe: 28-03-2019
Adaugă în cartea de bucate
Daca aveti posibilitatea sa va procurati zer din lapte de capra de la micii producatori care fac branzeturi, eu zic sa pastrati bine aceasta legatura. Medicina moderna ne confirma ca zerul este un adevarat "elixir al tineretii". Are o gramada de proprietati benefice asupra organismului, este bogat in proteine, iar altii ne spun ca "Un singur pahar cu zer pe zi ajuta tranzitul intestinal, fereste de infectii, elimina toxinele si intinereste".

ingrediente

10 portii

pentru aluat:
   300 ml zer din lapte de capra caldut
   1 lingurita sare
   1 lingura zahar
   3-4 linguri ulei de masline
   1 lingurita seminte de in
   1 lingurita seminte de susan
   500 gr faina
   1/2 cub mic de drojdie proaspata maruntita
pentru umplutura:
   1 legatura mare de loboda alba si rosie
   2-3 fire de ceapa verde
   2-3 linguri ulei de masline
   sare si piper proaspat macinat dupa gust
   200 g branza de burduf
   200 g branza Fagaras
   1 ou
   pentru uns: 1 ou
   pentru decor: seminte de in

mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa ce masina a framantata aluatul timp de 15 minute, l-am lasat la dospit alte 15 minute. Am scos aluatul pe masa de lucru usor infainata si l-am impartit in doua.


Pentru umplutura: taiem ceapa rondele si o calim in 2-3 linguri ulei de masline. Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adaugam loboda spalata, curatata de cotoare si taiata in fasii. Lasam sa se caleasca toate 8-10 minute, pana loboda s-a inmuiat si s-a gatit putin. Cand compozitia devina doar calda, adaugam branza de burduf zdrobita sau faramitata cu mainile, branza tip Fagaras, oul, sare si piper si amestecam.


Luam prima bucata de aluat si o intindem cu sucitorul mai mult pe lungime, intr-o foaie destul de subtire. Pudram masa cu putina faina sa nu se prinda aluatul si sa riscam sa se rupa. La baza aluatului, punem jumatate din umplutura, intindem umplutura pe toata lungimea aluatului, aducem marginile inspre interior si rulam aluatul cu umplutura inauntru. Ne va iesi un sul lung pe care il mai strangem putin cu mainile pentru a se lipii marginile si nu a iesii umplutura si pentru ai da lungime cat dorim. Asezam sulul de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pornind din mijloc si rotindu-l dandu-i forma de melc. Procedam la fel si cu celalalt aluat si-l asezam in continuarea primului. Ungem melcul cu ou batut, iar deasupra presaram seminte de in.


Il lasam la dospit 15 minute, apoi il dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 30-35 minute. Lasam sa se raceasca si-l servim dupa pofta inimii, cu ceapa verde, rosii, salata...Sa va fie de folos!!
Incearca si Placintele cu ciuperci si cascaval
Daca ti-a placut reteta noastra "Melc cu loboda si branzeturi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.