Melc cu loboda si branzeturi

Daca aveti posibilitatea sa va procurati zer din lapte de capra de la micii producatori care fac branzeturi, eu zic sa pastrati bine aceasta legatura. Medicina moderna ne confirma ca zerul este un adevarat "elixir al tineretii". Are o gramada de proprietati benefice asupra organismului, este bogat in proteine, iar altii ne spun ca "Un singur pahar cu zer pe zi ajuta tranzitul intestinal, fereste de infectii, elimina toxinele si intinereste".

Portii
10
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
ridicata
Melc cu loboda si branzeturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 300 ml zer din lapte de capra caldut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 500 gr faina
  • 1/2 cub mic de drojdie proaspata maruntita
  • pentru umplutura:
  • 1 legatura mare de loboda alba si rosie
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 200 g branza de burduf
  • 200 g branza Fagaras
  • 1 ou
  • pentru uns: 1 ou
  • pentru decor: seminte de in

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa ce masina a framantata aluatul timp de 15 minute, l-am lasat la dospit alte 15 minute. Am scos aluatul pe masa de lucru usor infainata si l-am impartit in doua.

Pentru umplutura: taiem ceapa rondele si o calim in 2-3 linguri ulei de masline. Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adaugam loboda spalata, curatata de cotoare si taiata in fasii. Lasam sa se caleasca toate 8-10 minute, pana loboda s-a inmuiat si s-a gatit putin. Cand compozitia devina doar calda, adaugam branza de burduf zdrobita sau faramitata cu mainile, branza tip Fagaras, oul, sare si piper si amestecam.

Luam prima bucata de aluat si o intindem cu sucitorul mai mult pe lungime, intr-o foaie destul de subtire. Pudram masa cu putina faina sa nu se prinda aluatul si sa riscam sa se rupa. La baza aluatului, punem jumatate din umplutura, intindem umplutura pe toata lungimea aluatului, aducem marginile inspre interior si rulam aluatul cu umplutura inauntru. Ne va iesi un sul lung pe care il mai strangem putin cu mainile pentru a se lipii marginile si nu a iesii umplutura si pentru ai da lungime cat dorim. Asezam sulul de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pornind din mijloc si rotindu-l dandu-i forma de melc. Procedam la fel si cu celalalt aluat si-l asezam in continuarea primului. Ungem melcul cu ou batut, iar deasupra presaram seminte de in.

Il lasam la dospit 15 minute, apoi il dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 30-35 minute. Lasam sa se raceasca si-l servim dupa pofta inimii, cu ceapa verde, rosii, salata...Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

V

Vivi888 • 08 Iunie 2022, 15:25 De ce nu specificati a cui e reteta si cand e postata pe forum ????

V

Vivi888 • 08 Iunie 2022, 15:27 Nu-mi place noua infatisare a forumului culinar !!!!@!!!!!!!reschimbati-o !!!!!!!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Pâinici cu brânză
Bucataras.RO

Pâinici cu brânză

O nouă provocare, să folosesc îndulcitor SugarGreen în loc de zahăr ;) Super fain că nu trebuiesc modificate...

Pâinici cu brânză
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!