Preparate sarate

Reteta Merdenele

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Aluatul se intinde foaie potrivita (in Dobrogea, facaletul se numeste... merdenea si e lung si deosebit de subtire- cam 1 centimetru), se taie in pat

ingrediente

Aluat:
   Clasic
   cel zis „de placinta romaneasca (il gasiti pe-aici pe undeva
   pe la sectiunea „Romania marisoara
   ori
   nu stiu
   prin Moldova
   la specia „placinta
   sub­specia „de mere sau „cu dovleac
   nu ma puneti sa-l mai scriu iar ca mi-e lene)
Umplutura: Branza:
   500 g telemea de oi
   3-4 linguri unt
   2 oua
   chimen (eventual 1 cana de gris fiert
   ca sa fie mai putin sarata si mai spornica)
Carne:
   250 g carne oaie (doar suntem langa auluri)
   250 g carne vita
   1 ceapa mare
   toate tocate
   inabusite in unt si frecate cu 2 oua
   sare
   piper
   ieni- bahar

mod de preparare

Aluatul se intinde foaie potrivita (in Dobrogea, facaletul se numeste... merdenea si e lung si deosebit de subtire- cam 1 centimetru), se taie in patrate late (sau lungi, cum vreti) de o schioapa care se umplu (cu umpluturi!)

Aceasta reteta a fost extrasa din volumul I, din colectia Povestile


Bucatariei Romanesti, o noua colectie marca Jurnalul National.


Alte retete recomandate

Incearca si Placinte ardelenesti
Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.