Pachetele cu leurda si miez de lapte

Pentru ca nu mai stiu ce sa pun copilului in pachetelul pentru scoala si pentru ca e plina piata de leura, am pregatit niste pachetele delicioasa. Se pot servi atat calde, cat si reci.

Portii
4
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Pachetele cu leurda si miez de lapte

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 250 ml apa
  • 50 ml vin alb
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar sau miere
  • 2 lingurite rase de sare
  • Umplutura:
  • 225 g branza Miez de lapte cu sare de la Delaco
  • 100 g cas proaspat
  • 1 ou mare
  • 1 legatura leurda
  • 1 ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 1/2
  • 1 lingura smantana (optional)
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat cernem faina intr-un vas incapator. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia, apa calduta, mierea si vinul. Incepem sa framantam si cand capata consistenta adaugam uleiul si sarea.

Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la dospit 60 de minute.

Intre timp pregatim umplutura.

Pasam branza cu o furculita apoi adaugam oul si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam

leurda spalata si taiata marunt apoi cepa taiata si ea marunt.

Condimentam cu sare si piper si amestecam bine. Optional se poate adauga o lingura de smantana.

Aluatul dospit il rasturnam pe planul de lucru usor infainat.

Intindem aluatul in foaie subtire si decupam cercuri cu ajutorul formei.

Punem cercul in forma si adaugam o lingura de umplutura in mijloc.

Ungem marginile cu ou batut si inchidem forma, obtinand astfel pachetelul.

Daca nu aveti forme puteti taia aluatul cu un pahar cu gura mai larga apoi adaugati umplutura si pliati. Presati marginile cu ajutorul unei furculite.

Asezam pachetelele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut.

Coacem in cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.

Dupa ce s-au copt se scot pe un gratar si dupa cum v-am spus: se pot manca atat calde cat si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Desert biscotti cu alune, cafea si bucati de ciocolata
Bucataras.RO

Desert biscotti cu alune, cafea si bucati de ciocolata

Desert biscotti cu alune, cafea si bucati de ciocolata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!