In etapa 1 a retetei de baza pentru paine, adaugati 285 ml apa impreuna cu dovleceii si cimbrul. Amestecati ingredientele, folosind mainile pentru a a
In etapa 1 a retetei de baza pentru paine, adaugati 285 ml apa impreuna cu dovleceii si cimbrul. Amestecati ingredientele, folosind mainile pentru a aduna aluatul. Veti observa ca se lasa apa si din dovlecei, asa ca s-ar putea ca in etapa 2 sa nu mai aveti nevoie de restul de apa; totusi, adaugati putina daca vi se pare ca aluatul e prea dens. Continuati dupa reteta de baza pana la etapa 5, cand aluatul ajunge sa fie elastic si nu se mai lipeste. Apoi framantati-l cu branza de capra - e o combinatie excelenta. De obicei, eu dau aluatului forma unei paini mari si rotunde, dupa care presar faina deasupra. Puneti painea pe o tava presarata cu faina si lasati-o sa creasca pana isi dubleaza volumul. Coaceti timp de circa 1 ora in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana cand coaja devine crocanta, iar fundul tavii suna a gol daca e lovit.
Painea aceasta e minunata, mai ales cand feliile sunt rumenite si unse cu crema de branza, dar e o buna alegere si pentru sandvisuri.
Alte retete recomandate:
Aluat frantuzesc
Galusti cu prune
Papanasi fierti
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsAnul asta mi-am zis sa combin iuteala cu capiala.....:))))))) si musai muzica cu Nicu Alifantis....si era sa uit ''Ziua in...
Dulceata de ardei iute si ardei capiaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii