Preparate sarate

Reteta Pateuri gourmet cu prosciutto

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Prepararea aluatului:

Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate.
Se dauga ouale
Apoi laptele.Se framanta ca

ingrediente

Ingrediente pentru aluat:
   500 gr faina de paine
   250 ml lapte
   2 oua
   un pliculet drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata
   3 linguri de zahar
   o lingurita sare
   100 gr unt moale
   Ingrediente pentru umplutura
   30 gr unt
   2 linguri faina
   200 ml lapte
   150 gr cascaval sau orice alta branza care se topeste
   5 feliute prosciutto
   jum lingurita nucsoara rasa
   un ou+ 50 gr cascaval ras pt uns

mod de preparare

Prepararea aluatului:





Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate.


Se dauga ouale


Apoi laptele.Se framanta cam 7-8 minute, si desi la inceput pare moale, o sa devina o coca compacta si elastica. Se presara faina intr-un bol curat, se aseaza coca, se presara putina faina si peste coca, apoi se acopera cu folie alimentara si se tine intr-un loc caldut o ora si jumatate.





Pentru prepararea umpluturii:


Se pune untul intr-o tigaie la foc mic.


Cand se topeste, se adauga faina si se ameste ca bine.


Apoi se pune laptele rece, si se amesteca pe foc mic, timp de un minut , pana incepe sa se ingroase. Se adauga o jumatate de lingurita de nucsoara.


Apoi cascavalul ras, prosciutto, se taie fasiute si se adauga si el la sos, se amesteca inca o data, rezulta un bechamel gros si cremos.


Care se pune intr-un bol, se acopera cu folie de plastic, si se lasa sa se raceasca.


Intre timp aluatul a crescut.


Se rastoarna pe masa infainata usor.


Se imparte in trei, si fiecare treime se intinde intr-o foaie groasa de 0,5 cm, care apoi se portioneaza in 4 patrate.


Se pune cate o lingura de umplutura in fiecare patrat.


Apoi se impaturesc in forma de plic.


Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Dupa o jumatate de ora se ung cu ou batut.


Se presara cu cascaval.


Si se coc in cuptorul incins in prealabil, la foc domol. timp de 15-20 de minute.



Pofta buna!





Reteta Pateuri gourmet cu prosciutto a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro participant la concursul "Produse de patiserie"
Incearca si Paste cu carne
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri gourmet cu prosciutto" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.