Pregatirea pateurilor incepe cu prepararea aluatului. Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate. Se dauga o
Pregatirea pateurilor incepe cu prepararea aluatului. Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate. Se dauga ouale, apoi laptele. Se framanta cam 7-8 minute, si desi la inceput pare moale, o sa devina o coca compacta si elastica. Se presara faina intr-un bol curat, se aseaza coca, se presara putina faina si peste coca, apoi se acopera cu folie alimentara si se tine intr-un loc caldut o ora si jumatate. Pentru prepararea umpluturii, se pune untul intr-o tigaie la foc mic
Cand se topeste, se adauga faina si se ameste ca bine. Apoi se pune laptele rece, si se amesteca pe foc mic, timp de un minut, pana incepe sa se ingroase. Se adauga o jumatate de lingurita de nucsoara, apoi cascavalul ras. Prosciutto se taie fasiute si se adauga si el la sos. Se amesteca inca o data, rezulta un bechamel gros si cremos care se pune intr-un bol, se acopera cu folie de plastic, si se lasa sa se raceasca. Intre timp aluatul a crescut. Se rastoarna pe masa infainata usor. Se imparte in trei, si fiecare treime se intinde intr-o foaie groasa de 0,5 cm, care apoi se portioneaza in 4 patrate. Se pune cate o lingura de umplutura in fiecare patrat. Apoi se impaturesc in forma de plic. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Dupa o jumatate de ora se ung cu ou batut. Se presara cu cascaval si se coc in cuptorul incins in prealabil, la foc domol. timp de 15-20 de minute.
Sunt bune pentru aperitiv sau mancare la pachet. Reteta Pateuri gourmet cu prosciutto a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro
Alte retete de pateuri gasiti aici:
Pateuri cu branza,
Pateuri cu ciuperci,
Pateuri rapide cu sunca si crema de branza
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de brad Cand doresc o masa simpla dar hranitoare si gustoasa cu orez ,il prepar in acest fel . Difera doar carnea...
Orez cu piept de puiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii