Prepararea aluatului: Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate. Se dauga ouale Apoi laptele.Se framanta ca
Prepararea aluatului:
Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate.
Se dauga ouale
Apoi laptele.Se framanta cam 7-8 minute, si desi la inceput pare moale, o sa devina o coca compacta si elastica. Se presara faina intr-un bol curat, se aseaza coca, se presara putina faina si peste coca, apoi se acopera cu folie alimentara si se tine intr-un loc caldut o ora si jumatate.
Pentru prepararea umpluturii:
Se pune untul intr-o tigaie la foc mic.
Cand se topeste, se adauga faina si se ameste ca bine.
Apoi se pune laptele rece, si se amesteca pe foc mic, timp de un minut , pana incepe sa se ingroase. Se adauga o jumatate de lingurita de nucsoara.
Apoi cascavalul ras, prosciutto, se taie fasiute si se adauga si el la sos, se amesteca inca o data, rezulta un bechamel gros si cremos.
Care se pune intr-un bol, se acopera cu folie de plastic, si se lasa sa se raceasca.
Intre timp aluatul a crescut.
Se rastoarna pe masa infainata usor.
Se imparte in trei, si fiecare treime se intinde intr-o foaie groasa de 0,5 cm, care apoi se portioneaza in 4 patrate.
Se pune cate o lingura de umplutura in fiecare patrat.
Apoi se impaturesc in forma de plic.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Dupa o jumatate de ora se ung cu ou batut.
Se presara cu cascaval.
Si se coc in cuptorul incins in prealabil, la foc domol. timp de 15-20 de minute.
Pofta buna!
Reteta Pateuri gourmet cu prosciutto a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro participant la concursul "Produse de patiserie"
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAstazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burdufCarne asada este un preparat foarte popular in America Latina. Se foloseste carne de vaca marinata, preparata pe grill. La...
CARNE ASADAIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii