Pizza cu de toate

Aluatul se pregateste primul pentru ca trebuie lasat la dospit pana pregatim compozitia si sosul. Cuptorul trebuie incins, aluatul de pizza se introd

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Pizza cu de toate

Ingrediente

  • Pentry 4-6 portii
  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 10 gr drojdie (jumatate de cub)
  • 1 lingura rasa sare
  • Compozitie:
  • 100 gr salam uscat de sibiu
  • 150 gr sunca putin afumata
  • 3-4 linguri porumb dulce
  • 6-8 ciuperci champignon
  • 1 rosie mica
  • 1 ardei rosu
  • masline verzi
  • cascaval ras
  • parmezan ras
  • Sos:
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 rosie decojita tocata
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita de oregano
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 fir de ulei de masline

Mod de preparare

Aluatul se pregateste primul pentru ca trebuie lasat la dospit pana pregatim compozitia si sosul. Cuptorul trebuie incins, aluatul de pizza se introduce in cuptorul preincalzit, la circa 220 grade.

Se adauga intr-un vas adanc ingredientele pentru aluat: faina, jumatate de cub de drojdie faramitat cu mana, 1 lingura rasa cu sare si apa. Se framanta aluatul pana se intareste bine si nu se mai lipeste de marginile vasului. Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa deoparte pana se pregateste compozitia (preparea compozitiei a durat circa 15 minute deci atat am lasat si aluatul la dospit)

Se pregateste sosul cu ingredientele de mai sus si se pregatesc ingredientele pentru ornarea aluatului.

Intre timp aluatul se intinde in tava, cu mainile sau cu ajutorul unui pahar lunguiet si se intinde sosul preparat pe toata suprafata aluatului, se introduce tava la cuptor pentru cateva minute (4-5 min ) apoi se aseaza ingredientele pentru ornare.

Se adauga si maslinele si branzeturile (cascavalul ras si parmezanul) si se introduce la cuptor pentru inca aproximativ 10 minute, pana se topesc branzeturile si se formeaza o crusta aramie si crocanta.


Pizza trebuie consumata imediat dupa ce ati scos-o din cuptor pentru a ramane pufoasa si pentru a isi pastra aromele.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert tort cu afine si ciocolata alba
Bucataras.RO

Desert tort cu afine si ciocolata alba

Anul acesta de ziua fetitei i-am facut un tort exact cum l-a vrut ea, adica sa fie violet cu alb si cu...

Desert tort cu afine si ciocolata alba
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola